Проучване: Мобилните устройства доминират при търсенето на ваканционни услуги и бизнеси

Проучване за търсенето на ваканционни бизнеси и услуги

Всеизвестен факт е, че локалните търсения доминират в немалка част от големите интернет ниши. Една от тях е Туризма. Но от няколко години (над 5) мобилните телефони започнаха да заемат все по-голяма роля в ежедневието на хората. Днес тези устройства са в джоба на почти всеки модерен човек. Този феномен оказва и сериозно влияние над интернет търсачките или по-скоро на начините, по които хората търсят днес.

В проучване на Placeable измежду 1000 интернет потребителя се виждат няколко доста интересни извода за поведението в интернет на хората, които обичат да пътуват:

  • 71% от запитаните използват интернет търсачките, за да планират къде и какво да посетят по време на екскурзията си;
  • Едва 26% от всички са посочили, че използват хартиени гидове и книги, за да планират своето пътуване/екскурзия;
  • Само 14% от запитаните са казали, че все още използват хартиени карти;
  • 65% от всички са посочили, че при пристигане в хотела или мястото за почивка, те търсят ресторанти и магазини в радиус до 5 мили от местоположението им;
  • 88% са казали, че извършват търсения на неща, свързани с тяхната вакация, от мобилни устройства;

В проучването се споменава още, че репутацията на бранда играе немалка роля при избора на услуги/продукти от потребителите. Лошата репутация определено не е в полза на нито един локален бизнес – дори той да се позиционира на челни места, ако отзивите за него са негативни, значително по-малко хора ще го посетят.

Local SEO Реклами

Също така една трета от всички запитани са казали, че репутацията на марките, които са опитали по време на почивката си, оказва влияние и при избора на марки, когато хората се приберат по родните си места. Например, ако по време на почивката Ви сте яли сладолед от „МАРКА Х“ и той е бил гаден, едва ли ще си купите нещо от същата марка, когато се върнете в къщи.

При нужда от помощ за локалната репутация на вашия бизнес или SEO услуги за локална оптимизация – свържете се с нас на [email protected] или +359 878 533995

Post author

Основател и собственик на Inbound.bg. SEO/SEM Професионалист с над 7 години практически опит. Специализира в Inbound Marketing техниките, занимава се още с PPC и Дисплейни реклами, както и реклами в социалните мрежи.