Google+ Local – Някой друг е потвърдил бизнеса ми

Google-Plus-Niakoi-drug-potvardil-listing-fb

Един от най-честите проблеми в Google+ Local/My Business са дублираните листинги или по-лошо – верифицирани дубликати. Причините за дублиране с верификация обикновено са:

  • бивши служители, които не знаят какво точно правят
  • маркетинг мениджъри, които не знаят какво правят
  • липса на фирмена политика за бизнес профилите на компанията и управлението им
  • липса на ноу-хау как да се правят нещата в самата фирма – няма процедури и правила

Как можете да решите проблемите с дублираните и верифицирани Google+ Листинги/Страници?
b
Можете да се свържете с нас за помощ на [email protected]

Но преди това може да опитате да си решите проблема сами чрез с официалната форма за помощ от Google – https://support.google.com/business/answer/4566671?hl=bg

Ето и препроръките на Google при такива ситуации:

Някой друг е потвърдил бизнеса ми

Този, който потвърди локален бизнес в Google, автоматично ще стане собственик на страницата. Всяка страница може да има само един собственик, но той е в състояние да покани до 50 мениджъри или мениджъри за комуникации, за да му помагат с управлението на информацията за бизнеса.

Ако познавате собственика на страницата, сте в състояние директно да се свържете с него, така че да може да ви добави като мениджър или да прехвърли собствеността, за да поддържате данните за бизнеса актуални.

В случай че текущият собственик не ви е известен и искате да бъдете собственик или мениджър на страницата, изпълнете следните стъпки:

  1. Посетете Google My Business.
  2. Изпълнете тези стъпки, за да потвърдите бизнеса си.
  3. Когато изберете бизнеса си, ще видите диалогов прозорец, който ви уведомява, че някой друг го е потвърдил. Кликнете върху Заявка за администраторски права.
  4. Ще бъдете помолени да отговорите на няколко въпроса относно бизнеса си. Ще изпратим имейл на текущия собственик, който го подканва да се свърже с вас. Ако до една седмица не получите отговор, уведомете ни.

Google+ My Business - Помощ форма


Post author

Основател и собственик на Inbound.bg. SEO/SEM Професионалист с над 7 години практически опит. Специализира в Inbound Marketing техниките, занимава се още с PPC и Дисплейни реклами, както и реклами в социалните мрежи.