Кой е цветът на 2022?

Кой е цветът на 2022

Новата 2022-ра година дойде, дните започнаха да стават по-дълги, а песента, която Ирина Флорин изпя през 90-те, днес е по-актуална от всякога! 

Да, става дума именно за лилавото или по-точно PANTONE 17-3938 Very Peri, защото с настъпването на всяка нова година от Pantone обявяват своя Цвят на годината. Нещото, което всички в дизайн света очакват с нетърпение. 

Този цвят има открояващ се син оттенък и виолетово-червен подтон, което е страхотна комбинация между щастието и топлотата и силата на новостите! За пръв път от 21 години насам, откакто има и Цвят на годината, от Pantone създават напълно нов цвят, който “отговаря на иновациите и глобалните трансформации, случващи се в момента”, казва Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

 Цветът на PANTONE 17-3938 Very Peri

Докато се придвижваме в един свят, изпълнен с безпрецедентни промени, изборът на PANTONE 17-3938 Very Peri носи нова перспектива и визия в довереното и обичано семейство на сините цветове. Обхващайки качествата на синьото, но същевременно притежаващ виолетово-червен оттенък, PANTONE 17-3938 Very Peri показва жизнено, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението. – Лиатрис Айсман, Изпълнителен директор, Pantone Color Institute.

Показвайки ни безгрижната увереност и дръзко любопитство, които вдъхват живот на творческия дух, любознателният и интригуващ PANTONE 17-3938 Very Peri ни помага да се впуснем в променения пейзаж от възможности, отваряйки врати за нова визия, докато пренаписваме живота си. Верен на любимите ни качества, които синьото притежава, допълнени от нова перспектива, която резонира днес, PANTONE 17-3938 Very Peri показва бъдещето в нова светлина.

Живеем във времена на трансформация и Very Peri е символ на духа на времето и прехода, през който преминаваме. Докато бавно излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сляха по нови, неочаквани начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови цветови възможности. С тенденциите в игрите, нарастващата популярност на метавселената и все по-голямата артистична общност в дигиталното пространство, PANTONE 17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

Примерни визии с PANTONE 17-3938 Very Peri

Кратка информация за Цвят на годината

Процесът на избор на цвят на годината на Pantone изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. Те могат да включват развлекателната индустрия и филмите, производството, колекции на изкуството и нови художници, мода, всички области на дизайна, популярни туристически дестинации, както и нов начин на живот  и социално-икономически условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват ефект върху цвета, съответните социални медийни платформи и дори предстоящи спортни събития, които привличат вниманието по целия свят. В продължение на 21 години Цветът на годината на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за покупка в множество индустрии, включително мода, домашно обзавеждане и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти и графичен дизайн.

Дизайн с цвета на 2022 PANTONE 17-3938 Very Peri

Кратка информация за Pantone Color Institute™

Pantone Color Institute е бизнес звено в рамките на Pantone, което подчертава най-добрите сезонни краски, избира цвета на годината на Pantone, прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите относно цветовете за визуалната идентичност на продукта и марката. Чрез прогнози за сезонни тенденции, психология на цветовете и цветни консултации, Pantone Color Institute си партнира със световни марки, за да използва ефективно силата, психологията и емоцията на цвета в своята стратегия за дизайн.

Минали Цветове на годината


Post author

The digital wizard.